skip to Main Content

Snelle service

24/7 storingsdienst

Direct contact

Onderhoud & reparatie

Wees verzekerd van een goede cv-ketel met Comfort Installatietechniek

Comfort Installatietechniek is een installatiebedrijf met vele jaren ervaring in cv-ketels. Van installatie tot reparatie en onderhoud. In onze aanpak staat het verhogen van uw wooncomfort centraal. Om dit te verwezenlijken blijven wij als installateurs altijd up to date over de nieuwste wet- en regelgeving omtrent cv-ketels. Hierdoor kunnen we altijd de beste oplossing kiezen voor een probleem. Zo weet u zeker dat wij u altijd op de meest efficiënte manier kunnen helpen.

Wat is een cv-ketel precies?

De afkorting van cv-ketel staat voor centraleverwarmingsketel. Deze ketel is een element van de gehele verwarmingsinstallatie die in een ruimte is geïnstalleerd. Door de cv-ketel wordt het water verwarmd en door het gebouw gepompt. Doorgaans werken cv-ketels op aardgas. De laatste jaren wordt er steeds meer ingezet op het realiseren van duurzamere cv-ketels. Deze werken bijvoorbeeld op een boiler verwarmd door zonne-energie. De temperatuur in de kamer kan altijd worden ingesteld door gebruik van een thermostaat.

Waar wordt een cv-ketel voor gebruikt?

Een cv-ketel verwarmt het water dat door de woning wordt rondgepompt. Dit gebeurt doordat u via de thermostaat aangeeft dat het water verwarmd moet worden naar een bepaalde temperatuur (de warmtevraag). Vervolgens wordt het water rondgepompt en wordt de zogeheten waakvlam ontstoken die het water verwarmt. De rookgassen die hierbij ontstaan worden afgevoerd door de rookgasafvoer. Het warme water komt uiteindelijk uit de radiatoren in het gebouw. Het afgekoelde water wordt weer terug naar de ketel gepompt en daar aansluitend direct weer verwarmd. Dit proces gaat zo door, tot na een bepaalde tijd. Als binnen deze tijd – vaak is dit een kwartier – geen nieuwe warmtevraag wordt gedaan dan valt de circulatiepomp stil en wordt er dus geen nieuw water mee rondgepompt. Naast dit hele verwarmingsproces zorgt de cv-ketel ook voor warm kraanwater.

CV-ketel

    Direct contact

    Wat kan er gebeuren als een cv-ketel niet onderhouden wordt?

    Het verschil tussen oudere en modernere cv-ketels zit hem in de warmtevraag. Oudere ketels passen zich niet automatisch hierop aan, nieuwe modellen wel. Oude ketels zorgen zodoende voor een veel lager rendement. Daarnaast kan een ketel bij nalatig onderhoud uiteindelijk een storing krijgen waardoor de cv-ketel uitvalt. Dit resulteert in een niet functionerende verwarming waardoor het koud wordt in uw huis. Soms komt het voor dat de cv-ketel door een defect begint te lekken. Naast dat dit funest is voor uw vloer of tapijt, is dit ook nog eens erg gevaarlijk.

    Profiteer van ons cv-ketel onderhoudscontract door direct te bellen

    Wilt u genieten van jaarlijks onderhoud van uw CV-ketel en altijd gratis hulp bij storingen, het hele jaar door? Voor maar € 96,- per jaar sluit u bij ons een onderhoudscontract af waardoor u geen omkijken maar heeft naar uw cv-ketel. Bel 0251-442993 om een afspraak te maken voor onderhoud van of voor advies over uw cv-ketel.